Januar vinkassen
Picpoul de Pinet.
Languedoc, Chateau de Castelnau
Drue: Picpoul de Pinet
Mekanisk høst om natten for at bevare det aromatiske potentiale.
Afkøling af høsten efter ødelæggelse og blid knusning. Blød presning.
Smagning Lys gul farve med grønne reflektioner. Næsen udvikler aromaer af citrus og mineralitet. Man fornemmer noter af let mentol og passionfrugt. Smagningen afrundes med kandiseret citrus.
Nyd den med lette retter som lys fisk, rejer og friske asparges.
Gewurztraminer
Alsace, Louise Hauller
Farven er intens, gul med lys gyldne højdepunkter.
En rig og aromatisk palet kendetegner Gewurztraminer. Duften er intens og kompleks og med en eksplosion af eksotiske frugter (litchi, pasjonsfrugt, ananas, mango), blomster (især rose) og krydderier. Hyppige aromaer af honning og moden frugt bidrager også til at give disse vine en uforlignelig rig og behagelig duft. Dette er en fyldig vin, med solid struktur og en rund fylde.
Nyd den til: krydret retter og stærke oste som Munster, og lige så godt med foie gras og de mest intenst smagfulde aromatiske urter og krydderier. Derudover er det den ideelle partner til asiatiske køkkener som kinesisk, indonesisk, vietnamesisk, malaysisk, thailandske og indiske.
Merlot Cabernet - ENCLOSEN
Languedoc, Domaine de Castelnau
Druer: Merlot, Cabernet Sauvignon
Farven er dyb rød.
I duften fornemmer man svesker og jordbær samt balsamico- og vanilje noter.
Smagen giver frugt og friskhed fra Merlot og en mere krydret og robust smag fra Cabernet. En vin som holder godt og er vedvarende i eftersmagen.
Meget anvendelig vin, som er venlig og kan nydes let afkølet uden mad, men også en vin som med lidt mere temperatur kan nydes lyst kød fra grillen og lyse, fede oste.
TSH
Druer: Syrah, Grenache, Økologi
Provence, Château Tour Saint Honoré
Bærene er meget modne for en god phenolmodning. Lang maceration
på en måned ved temperaturer på 25 til 27 °.
Intens farve med lilla refleksioner. Kraftig og elegant, næsen kombinerer noter af urter, røde frugter og krydderier. I smagen finder man frugt og friskhed understøttet af fine og silkeagtige tanniner.
Nydes ved stuetemperatur til grillet kød og stegt lam.
VIELLES VIGNES 2017.
Languedoc, Chateau de Castelnau
Grenache, Carignan, Mourvèdre
Mekanisk høst om natten for at bevare det aromatiske potentiale
Organisk beskyttelse af høsten
Maceration i 3 til 4 uger. Aldring i kar med egeplade.
Begrænsning af sulfittilsætninger
Smagning I duften er der let røgfyldte aroma samt friske røde bær.
Den føles struktureret og elegant med fine tanniner
Finishen giver en smuk vedholdenhed i smagen med fine vaniljetoner.
En god vin til kraftige retter som braiseret mørkt kød og fede oste.
Sixtine Rouge Bio 2014
Provence, Château Tour Saint Honoré
Druer: Syrah, Grenache, Økologi
Ca. 12 måneder på fad.
Smagning: Sixtine afslører en intens farve med violette nuancer. Duften kombinerer noter af sorte bær (brombær, solbær og krydderier). Den rigelige, fede og glatte gane støttes af velafrundede tanniner.
Perfekt vin til bla. rødt oksekød og fuldfede oste.
Quinta Beira Douro, kun 200,- pr flasker ved køb af en kasse med 6 .
SPAR KR. 294,-
Land: Portugal
Producent: Quinta Beira Douro
Område: Douro
Druer: Tinta Amarela, Souzao, Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta
Fad: 18 måneder i ny fransk eg.
Alkohol : 15%
Smagning: Dyb mørk rubin i farve med en næse af morel kirsebær, figner og ribs. Ganen er mødt af fine tannin, mørke sommerfrugter og afsluttes med en krydret peber og røg. I munden føles en den rund og silkeagtig.
Nydes til Rødt kød krydret med et strejf af oregano, timian og sort peber. Vildtretter med svampe og andre kraftige retter.
Her har vi en kæmpe vin fra en meget respekteret producent. Denne 2011 Quinta Do Malhô fra Douro-regionen giver dig alt det du kan forvente af en portugisisk rød blanding
Som en forholdsvis lille vinimportør er vi stolte over at have denne fantastiske vintage.
2011-vintage er blevet bedømt 90/100 af vinentusiast og en gennemsnitlig score på 4,5 på Vivino.
Februar vinkassen
IGP LILE, Viognier
Languedoc, Domaine de Castelnau
Viognier
Frisk vin med masser af frugt i både duft og smag. der findes bla. fersken og pære i smagen, samt lidt bitterhed i eftersmagen, - på den gode måde.
Jeg farven er der en lidt grønlig skær.
Er man til sprøde vinstokke med masser af frugt, er det en gud terassevin. Den vil også gå godt til friske asparges, hvid mager fisk.
AOC Touraine Anta Vinum
Loire, Chateau de Quincay
Sauvignon blanc
Her er det de gamle vinstokke (50 år) som leverer Sauvignon druen til denne vin som har en overraskende lang eftersmag med noter af citrus og abrikos.
Nyd den som aperitif, eller til fisk, skaldyr, hvidt kød og friske oste.
Cantus Vitis
Languedoc, Domaine Cailhol Gautran
Syrah, Grenache, Carignan
Granat rød farve. Jeg dufter noter af friske sorte frugter.
God fylde i munden med smidige og runde tanniner.
En vin som går godt til grill og fede oste.
Plantevin Cotes de Rhône Village Sablet ØKOLOGI 90 PARKERPUNKT
Grenache, Syrah.
Modnet i fransk f.eks. I 8 til 9 måneder.
Smagning: Klar, dyb rubinrød. Dejlig aroma intensitet og kompleksitet. Modne røde frugter og syltetøj. Antydning af krydderi aroma og træagtig note.
Blød og rund med meget fyldig krop.
Nydes til: Kraftig mad som rødt kød, vildt og kraftige oste.
Chénas
Beaujolaise., Domaine Poul & fils
Gamay
Manuel høst. Sortering udføres på et vibrerende sorteringsbord.
Vinfremstilling udføres i kar, der bruger hele drueklase, jeg er på 12 til 15 dage inden presning.
Modning udføres i kar i en periode på 7 til 10 måneder.
En lækker blød vin som giver dig en del frugt, men også kraft og saft som fylder hele munden med en meget velafbalanceret syre-sødme fornemmelse.
En vin som kan stå alene, med også en fremragende ledsager til kraftige gastronomiske kødretter.
"L'Essentiel"
Bordaux, Chateau la Grande Clotte
Merlot
Manuel høst md gæring i firkantet betontank. Det ældes omkring 5 måneder i tank (intet træ) til at bevare friskhed og frugt.
Det viser en meget mørk og intens farve. På næsen en masse sort og rød frugt (brombær, kirsebær ...). På ganen er den koncentrerede og meget runde.
En meget interessant Bordeaux vin, som næsten kan sammenlignes med Bourgogne vin med dens friskhed og krydrede noter. Samtidig er den en meget "ren" vin som ikke er tilsat svovl.
Meget velegnet til braiseret kød, kraftige pastaretter med tomatbaseret sauce og meget velegnet til lyse fede oste.