IGP Côtes du Tarn Rouge 2021
IGP Côtes du Tarn Rouge 2021
Domaine Grand Ghêne
Gaillac, I.G.P Côtes du Tarn
Drue: Merlot, Syrah
Alkohol: 12,5 % vol.
Smagning:
Granat rød.
Duft: Atraktive noter ag kandiserede røde frugter
Smag: Noter af jordbær og blommer – behagelige tanniner.
Nyd den til:
Lette retter med kylling, tapas med hårde oste, pølse og skinke. Kan også nydes som aperitif.
85,00 DKK
60 stk på lager
Yderligere information
Domaine Grand Chêne, Gaillac.
Domaine Grand Chêne er en familiehistorie, der begyndte i 1910. Det er i det sydvestlige, på bjergskråningerne af Tarns højre bred, i lerjord og kalksten, hvor vinstokken slår deres rødder.
40 hektar i AOP Gaillac, hvor hver generation har bragt deres knowhow og deres kærlighed til jorden, hvilket har gjort det til et dyrebart familiearvestykke.
Alle bidrog med deres – bedstefaren der formede ejendommens betonkar med sine hænder, faren der rejste rundt i regionen for at forsyne friluftsmarkederne. Det er nu Aristide, sønnen, der har taget faklen op siden 2015 med sin kone Céline, som sammen bringer et frisk pust.
De søger konstant at forbedre. Fra dyrkning til salg, inklusive høst og aftapning, styrer de hele processen. Aristide er lederen og hans kone Céline, Frédéric Kældermester og dyrkningschef.
De genopfinder ikke vinfremstilling, men bringer deres erfaring og nysgerrighed til det. Forfædres knowhow møder moderne teknikker med varm maceration, termoreguleret gæring eller en patenteret energieffektiv proces til at frigive alle druesortens aromaer. Deres årgange af rødvine, hvidvine og rosévine er produceret ved gæring af indfødte druesorter og forfædres druesorter som Braucol (eller Fer Servadou), Duras, Loin de l'œil (Len-de-lel), Mauzac, Syrah eller endda Sauvignon.
Deres arbejde belønnes med appellationer, en garanti for lokal produktion med beherskelse af knowhow og terroirs: AOP Gaillac, AOP Gaillac Premières Côtes, IGP Côtes du Tarn, IGP Comte Tolosan og Vin de France.
Siden marts 2021 og 2020-årgangene er de blevet mærket HVE niveau 3 (High Environmental Value). At være HVE er løftet og garantien for den lave indvirkning fra deres arbejdsteknikker, på miljøet og af den biodiversitet, der er til stede i hele deres vingård.
Takket være de seneste investeringer i
vinfremstillingsprocessen kan de udtrykke al deres kreativitet og højne kvaliteten.
Denne kontinuerlige eksperimentering sikrer, at de er på forkant med moderne vindyrkning.