DIVUS Ciavolich 2019
Ciavolich
Region: Abruzzo
Montepulciano d'Abruzzo DOP
Produktionsområde: Loreto Aprutino (PE)
Druesorter: Montepulciano 100%
Alkohol: 14%
Serveringstemperatur: 18°C
Divus kommer fra vingårdens ældste vinstokke.
Druerne udvælges og høstes i hånden, bliver bragt til vingården for at blive afstilket og
knust.
Mosten gærer i stålkar under kontrolleret temperatur og efterfølgende delestage og genmontering udføres.
Vinen er derefter overført i gamle tønder og barriques hvor
den ældes i et år. Ældningen fortsætter på flaske og vil derefter præsentere en frisk, garvesyre, blød, fyldig, moden vin, der bliver bedre med tiden.
JAMES SUCKLING på Divus Montepulciano
D'Abruzzo Doc 2017
Aromaer af vilde brombær, mørk blomme og tjære
med urte- og jordagtige undertoner. Middelfyldig med cremede tanniner, kridtagtig tekstur og
lys surhed. Støvet, frisk finish.
Vinentusiast 92 pt + Redaktørens valg
Autentisk vin, der viser
dens elegante antydninger af brombær og
hindbærsyltetøj, typisk for cépage, krydderier som lakrids og sort peber
og hints af mineral og grafit.
Nydes til: bla. grillet kylling,
grillet lam, kalvekød
med tomater og parmesanost.
145,00 DKK
200 stk på lager
Yderligere information
CIAVOLICH/VICINI
Chiara Ciavolich er ejeren af virksomheden. Som 20-årig modtog hun arven fra sin far og en vingård, der skulle genoprettes. Vingården er blevet fornyet, nogle vingårde genbeplanteret, ny kældermester, lager, kar, tanke og aftapningsmaskine. Dette tog nogle år, og vinene anses nu for at være blandt de bedste Montepulciano og Pecorino i Abruzzo.
Vicini er efternavnet på tanten, der som ung modtog en arv fra familien, men som ung kvinde på den tid i Italien, kunne hun ikke drive nogen aktivitet.
Vinene er en smule yngre end Ciavolich, men produceret med samme passion og udstyr, som Ciavolic. Det samlede dyrkningsareal er omkring 40 Ha, hvilket gør det til et lille/mellemstort firma, der producerer vin af høj kvalitet med 2 mærker for at dække små og mellemstore importører.