Velkommen til vores vinhuse...
Her har du mulighed for at besøge vores vingårde. Vi samarbejder med mindre, ofte familiedrevne vinproducenter, som evner at forene de gamle traditioner med den nye teknik.
God rejse...
CARRICK VINEYARDS AND WINERY
Vores lille single-ejendomsvingård ligger i Bannockburn, en underregion af Central Otagos Cromwell Basin, som strækker sig langs den sydlige side af Kawarau-floden.
De har en grundlæggende respekt for de naturressourcer de er velsignet med hos Carrick. Vingården har været dyrket økologisk siden 2008 og er certificeret økologisk gennem Biogro.
Vi forhandler deres tørre Riesling, samt et stort udvalg af Pinot Noir - lige fra den friske og frugtige til den mere komplekse med lang fadlagring - for ikke at tale om den helt nuturlige, uden tilsat sulfitter.
Pierre Courtois, Champagne
- blev grundlagt i 1971, så deres første vin kom til at være i 1973. Det er beliggende i Crouttes sur Marne, den første landsby i Vallée de la Marne, 70 kilometer øst for Paris.
Lige fra begyndelsen valgte forældrene at være håndværksvinmagere, alle stadier af produktionen af deres vine udføres i lokalerne, og dermed bevares den terroirs udtryk og markerer hver vin med deres eget præg.
Frisk, sensuel, elegant og gourmet, hver vin vil charmere både lejlighedsvise forbrugere og kendere...
TERROIR:
[den unikke kombination af lokale jordbund og lokale klimatiske forhold]
Deres forskellige marker ligger i tre kommuner; Crouttes på Marne, repræsenterer 68%, Charly på Marne 12% og Saint Denis 20%. Vinfremstillingens vugge er placeret i deres kælder i Crouttes sur Marne, den fjerneste grund er kun 2 km fra den.
12 hektar
Domaine Serguier blev etableret i slutningen af 1800 -tallet af Hippolyte Serguier, som senere gav den videre til sine sønner, hvoraf den ene var Gaston Serguier. Det overgik senere til Gastons barnebarn (foto). Daniel overtog godset i 1997 - næsten 100 år efter dets grundlægger.
Historisk set består den af 6,5 hektar vinstokke på næstenDaniels kone Aurélie sluttede sig til familievirksomheden i 2015. Anskaffelsen af vinstokke i Côtes du Rhône og Lirac appellationer udvidede vingården og tog godsets areal til 12 hektar. Alle medlemmer af familien er involveret i dette nye projekt, der skaber vine, der afspejler vores traditioner.
http://www.chateaudequincay.com/en/
35 hektar.
I det nordlige Frankrig finder vi Chateau de Quincay, som et et familiedrevet vinslot. Her laves fantastiske hvide vine på Sauvignon blanch druen og lidt Chardonnay. Deres hvide vine er blomstrende, tørre, men også bløde og fyldige som kommer fra deres metode Sur Lie.
De røde vine er lette med masser af frugt i både duft og smag. Her er det hovedsagligt Malbec, Cabernet Franc og Pinot Noir der anvendes.
Deres Dessertvin er noget helt forsig, med en sen høst og tidlig stop for gæring, får de en super lækker dessertvin med en pæn portion naturlig rest sukker.
http://www.domainepauljanin.com/en/index.html
Bæredygtigt landbrug.
Det har været en kilde til inspiration i lang tid. Ligesom sin bedstefar har Eric også altid ønsket at vide og forstå, så han kunne gøre bedre fremskridt. I begyndelsen af 1990'erne begyndte han at tage kurser i agronomi, især studiet af jord og biodynamik. For Eric var disse studier som døre, der åbnede sig for vinavl og vinfremstilling I bedre balance. Han forstod, at i hans profession tæller hver detalje, og for hver enkelt involverer det at mestre specifik fingerfærdighed. Selvom domænet ikke følger en helt agrobiologisk tilgang, bevares den følsomme balance, der findes mellem vinstokken, jorden og miljøet, hvilket er Erics motivation hver dag.
Når man smager hans vine er man ikke i tvivl om, at der ligger et stort arbejde og passion bag.
https://laurent-plantevin.appspot.com/
En af vores aller første vingårde er Maison Plantevin. Det lille Maison er fordelt med små marker, ud over tre kommuner. Nabobyerne er Gigondas, Rasteau og Chateauneuf du Pape. Laurent Plantevin er gået over til økologisk vin og laver udsøgte vine som indeholder alt det gode fra området. Stedet scorer ofte en del Parker point.
Plantevin familien bruger en fast høstteam fra Spanien, som kommer igen og igen, hvert år. Høst og sorteringsarbejdet er højt prioriteret på gården.
Her syntes vi at man får fantastisk Côtes du Rhône for yderst fornuftige priser.
https://www.chateauthuerry.com/
Hele ejendommen dækker 340 ha, inklusive 40 ha vinstokke og ca. 750 oliventræer.
Chateau Thuerry er en af vores første samarbejdspartner. Herfra har vi valgt vinene på grund af den høje kvalitet, ikke mindst i kælderen. Her laves kraftige vine i det meste moderne udstyr man kan tænke sig. Der arbejdes med både fransk og amerikansk egefade og resultatet er komplekse vine med god gemme potentiale.
http://www.domainecailholgautran.com/
Huset er fra 1918, hvor den bestod af 5 ha vinstokke.
Siden er udviklingen gået stødt fremad med bla. en traktor i 1967:-)
I 1996 er der 28 ha. Og det bliver besluttet at opføre en vingård i byen Cailhol og hermed bliver den første Cuveé, Domaine Cailhol Gautran, født.
Nu er det 4. generation Nicolas og Olivia der driver firmaet og der er nu beplantet 50 ha.
Helt nyt vinhus er opført og der eksperimenteres på livet løs og snart er produktionen økologisk.
http://chateautoursthonore.fr/
I 1988 overtog Serge Portal som er 5. generation vingården med dens 30 ha.
Serge kendetegnes nok ved at være meget eksperimenterende og laver spændende vine af druesammensætninger og ikke mindst enkelt druer. I smagen betragtes hans vine som meget maskuline med kraftige dufte og smag. Alt vin har siden 2013 været økologisk og en del også vegansk.
https://www.domainecastelnau.com/
Ved indgangen til landsbyen Castelnau de Guers, få kilometer fra Pézenas og Middelhavet, har Domaine de Castelnau udviklet sig til en meget kvalitetsbevidst vinproducent. Det er far og søn, Beatrice og Christophe Muret, som har viet deres liv til at udbygge, forbedre og balancere mellem det historiske og moderne, kun for at opnå den optimale kvalitet.
Den 100 år gamle vingård rummer en moderne vinproduktion med ståltanke og alt det super moderne udstyr, samtidig har de bibeholdt de gamle cementtanke, som igen er blevet en vigtig del i det at lave kvalitetsvine.
Med høst af fuldmodne druer om natten opretholder man den optimale kvalitet og med begrænset brug af sulfitter og ældning på gærrester får de vine som er fulde af friskhed, smidighed og karakter.
Der er så meget godt at sige om stedets vine, men deres hvide vine lavet på druen Viognier er værd at fremhæve.
https://www.cantarelle.net/?lang=en
Domænet Cantarelle blev grundlagt i 1974 og udviklet af Dieudonné-familien i 2000'erne til at blive den største vingård i Coteaux Varois de Provence AOC.
Terroirs ægthed, dens farver, parfume, landskaber forførte straks Pascal Debon, der blev ejer af domænet i 2017. Et nyt eventyr begyndte med betydelige investeringer i vinmarken og i vinfremstillingsudstyr til vin af bedre kvalitet. Domænet er i færd med at blive certificeret som høj miljøværdi (HVE).
Herfra får vi bla.vores mest solgete Rosé vin, - Rosé Fruité!
http://lagrandeclotte.com/en/home-page-2/
La Grande Clotte ligger i Lussac, 10 km nordvest for Saint-Emilion, langt fra travlheden fra den berømte nabo. Deres otte hektar vinstokke strækker sig fredeligt over det rullende, sydvendte landskab. I denne oase af fred ligger det prestigefyldt vinområde, som allerede har vundet beundring af mennesker rundt om i verden --– Velkommen til en fantastisk vingård hvor det unge par, Julie og Mathieu Mercier, fremtryller storslåede vine.
Chateau Haut-Veyrac nyder godt af en enestående terroir.
Den ligger på bakkerne med udsigt over landsbyen Saint-Emilion
Vingården har nu 10 hektar i ét stykke. Lerkalksten gør det muligt at dyrke druesorterne Merlot Noir og Cabernet Franc under de bedste forhold.
I dag er det Caroline, Olivia og Guillaume, der driver vingården.
Merlot Noir (80%) og Cabernet Franc (20%).
Gennemsnitaldere på vinstokkene er 65 år.
Der produceres ca 35000 flasker om året.
Chateau Rocher Cobin, Bordeaux
Rocher Corbin, en 10 hektar stor ejendom, strækker sig langs vestkysten af Tertre de Calon, en af regionens højeste punkter, i hjertet af Montagne-Saint Emilion-betegnelsen, et par km fra Saint-Emilion, ved bredden til højre for Dordogne.
Denne førsteklasses beliggenhed, som ideelt udsætter vinstokke for solen, og den lerkalkjord, der er godt drænet af skråningen, gør det til en stor terroir for druesorterne i regionen.
Ud over den fremherskende Merlot dyrkes også Cabernet Franc, en druesort, der er afgørende for at skabe struktur og kompleksitet i deres vine.