Kila Vin

..egen import fra små kvalitetsbevidste vingårde.

Klik på billedet for stor udgave

Carrick Magnetic Pinot Noir 2018

Carrick Vineyards & Winery
New Zealand
Pinot Noir
14,5% alkohol

Carrick Magnetic Pinot Noir 2018 er opkaldt efter en guldgraver fra Kawarau-floden og er en enkelt blok, enkelt sort og enkelt klon vin.
Det er unikt og interessant og sælges kun direkte til kunder gennem deres kælderdør og vinklub, men nu også her fra Ebberup på Fyn (KILA VIN)

Klonen er Abel, der siges at være en stikling, der er smuglet ind i landet fra en berømt Burgundisk ejendom og efterfølgende konfiskeret af en Malcolm Abel.
Abel arbejder som vinmager i sin fritid, så han ser potentialet i stiklingen og besluttede at udbrede klonen.
Det er disse tilfældigheder der fører til at Carrick nu kan tilbyde Magnetic Pinot Noir, som kommer fra en lille parsel på kun 0,34 ha

Vinfremstilling:
Håndplukket og sorteret i vingården, 100% Abel klon. Afstilket og gæret vildt ved hjælp af en kombination af pump-overs og punch-downs for at styre hætten. Maceration i 22 dage, presset, bundfældet og Hældt på tønder (15% nye) i 10 måneder.

Smagsnote:
Magnetic har en levende, aromatisk næse, fyldt med røde kirsebær og blomme noter. Den er kraftfuld og lang, med godt flow og balance. Noter af mørke chokolade, toast og macererede jordbær kommer igennem på ganen. En vin som ældes godt og udvikler generøsitet med tiden

275,00 DKK
24 stk på lager