Kila Vin

..egen import fra små kvalitetsbevidste vingårde.

Klik på billedet for stor udgave

Bordeaux Blanc

Chateau La Grande
Bordeaux
Alkohol: 14,5%
Druer Sauvignon Blanc: 50% Sauvignon Gris: 20% Sémillon: 20% Muscadelle: 10%
6 måneder på nye fade.

Druerne fra denne lille unikke vingård på 8 ha er fra de traditionelle druesorter i Bordeaux-regionen.
Vinrankerne blev plantet i 1992 på et smukt land i bydelen Lussac (normalt kendt for produktion af rødvine mærket Lussac Saint-Emilion).
Vinproducenterne udtynder blade, høster med hånd og vælger druerne strengt både på vinstokken og senere på sorteringsbordet.

Vinen gæres i tønder og ældes på gærceller i flere måneder.
Smag og duft er afbalanceret, harmonisk og lækker.

Denne vin er defineret ved en fin gylden farve og et kompleks duft med noter af citrus, blomster, hvide frugter og en grillet, brioche-lignende smag.
På ganen er vinen godt afbalanceret med en bemærkelsesværdig surhed. Nydes til: En gastranomisk vin som spiller godt sammen med kraftig skaldyr, stegt fisk og fjerkræ.

189,00 DKK
149 stk på lager

Yderligere information

Chateau La Grande Clotte

Vi er i Lussac, omkring ti kilometer nordøst for Saint-Emilion.

I denne fredens oase hyldes hver dag et terroir, hvis prestige allerede har erobret hele verden. Langt fra berømmelsens blændende larm strækker deres otte hektar vinstokke sig i samme fredelige momentum over et land af dale og højsletter, der vender mod syd.

Af de 35.000 flasker, der producerer hvert år, indeholder kun 3.500 deres hvide cuvée.

Sauvignon blanc, gris, Sémillon og Muscadelle blev plante fra 1992 på en enkelt hektar. Det var med stor dristighed, hvor man på højre bred, traditionelt er dyrker de røde druer.

Gæringen foregår på nye tønder ved lav temperatur. Det efterfølges af batonnage, en teknik, der er arvet fra burgundiske vinbønder.
I seks måneder, to gange om dagen og derefter to gange om ugen, resuspenderes vinbærmen i bunden aftønden for at øge vinens lagringspotentiale, men også for at udvikle smagskompleksitet.

Resultat: note af fersken, abrikos og blomster afsløres, foruden en smuk længde på ganen og en karakteristisk cremethed.