Kila Vin

..egen import fra små kvalitetsbevidste vingårde.

Klik på billedet for stor udgave

Ficiligno DOC Sicilia

BAGLIO DI PIANETTO.
Druer:Insolia - Viognier
Alkohol:12,5 %

Ficiligno Bio-vin fra den ambitiøse og innovative sicilianske producent Baglio di Pianetto er lavet af Insolia og Viognier, druer dyrket i vinmarker i en højde af 650 m. nær kysten i det vestlige Sicilien.
6 måneds lagring på gæren i ståltanke.

Den historiske hvide blanding med lang levetid.

Strågul farve med gyldne refleksioner, vores Ficiligno har frugtagtige og urteagtige dufte med noter af passionsfrugt og hvid peber. På ganen er den rund og krydret med en fremragende balance.

Nydes til: Det er den ideelle vin til at ledsage risotto med skaldyr og passer godt til grøntsager og bløde oste.

129,00 DKK
120 stk på lager

Yderligere information

Baglio di Pianettos
ET “LILLE FRANKRIG” PÅ LANDET I PALERMO
88 ha

Baglio di Pianettos hus, hvor grev Paolo Marzotto forstod, at han kunne forfølge og udføre sin ønologiske forskning. Beliggende i kommunen Santa Cristina Gela, i den nordvestlige del af Sicilien tæt på Palermo, ligger Pianetto Estate i en højde af ca. 650 moh. Vinmarkerne, der er godt ventilerede med en høj temperatur mellem dag og nat, tilbyder det ideelle klima og jordbundssammensætning til at skabe vine med stor aromatisk kompleksitet. En vindyrkning på høje bakke, omgivet af bjergskove, bassiner og små lysninger i hjertet af DOC of Monreale, hjemsted for en dyrebar og højt respekteret vin-terroir.

Contrada Pianetto's ejendom (Santa Cristina Gela) er et sandt kalejdoskop af mikroklimatiske forhold: eksponering, højde, atmosfærisk temperaturområde og stærk ventilation samles for at skabe det dyrebare samspil mellem plante og jord, som giver deres vine friskhed, kompleksitet, elegance, samt lang levetid.

Ejendommens mikrokosmos er drømmen om en perfekt vingård, der går i opfyldelse, et sted, hvor internationale sorter vokser sammen med Siciliens arvestykker: Merlot og Cabernet Sauvignon, Grillo og Catarratto. Baglio di Pianetto genforener alle nøgleelementerne i nutidens førsteklasses vindyrkning.

Olivenolie og en lille høst af hvede fuldender produktionsrækken for en virksomhed, der har valgt at drive helt økologisk.

Tyve år med Baglio di Pianetto, en siciliansk rejse.
De første tyve år af Baglio di Pianetto fortæller historien om en stor og vellykket søgen. I de to godser Santa Cristina Gela og Val di Noto opfyldte Conte Paolo Marzotto sin drøm om at producere vine, der er i stand til at udtrykke to forskellige og unikke sicilianske terroirer, ved at anvende alle de vinfremstillingsmæssige savoir faire fra de store franske slotte: en vin af høj kvalitet. produktion, der rammer den perfekte balance mellem tradition og innovation.

Det er bevidstheden om en så betydningsfuld historie, der binder Baglio di Pianetto og dens vingårde sammen på landet i henholdsvis Palermo og Val di Noto, to meget forskellige terroirer, som ikke desto mindre går sammen for at danne ét unikt kvalitetsdesign. Baglio di Pianettos miljømæssigt bæredygtige produktion, bekræftet og forstærket af omlægningen af hele landbrugsejendommen (ca. 160 ha) til økologisk landbrug, er født af bestræbelserne på at imødekomme behovene hos de mange vinelskere, der ønsker klar og pålidelig information om, hvad de spiser eller drikker.

Et valg belønnet med opmærksomhed fra en stadig mere mangfoldig og udbredt forbrugerbase. 50 % af alle flasker produceret af Baglio di Pianetto sælges uden for Italien: i USA, Japan, Tyskland, Belgien, Schweiz, Rusland, Frankrig, Norge, Tjekkiet, Canada og mange nye vækstøkonomier - nu altså også Danmark.

I 2017 har Baglio di Pianetto opnået en vigtig milepæl: dens tyvende årgang. En milepæl, som ikke kun er symbolsk, da den sætter i sammenhæng to årtiers arbejde hen imod et projekt, der nu på sit højeste har nået fuld modenhed. Resultatet af præcise og dydige valg, især når det kommer til spørgsmål om miljømæssig bæredygtighed.

VINIFIKATION OG ALDRING
Baglio di Pianetto vinificerer sine druer i det samme område, hvor de dyrkes. Både i Pianetto Estate nær Palermo og i Contrada Baroni i Val di Noto bliver de friskhøstede druer straks bragt til kældrene, hvor de afstilkes, presses og vinificeres. I Pianetto er kælderen designet til at opfylde et væsentligt princip i produktionsfilosofien, som grev Paolo Marzotto forestiller sig: beskyttelse af frugtens integritet og optimering af alle tilgængelige naturressourcer. Det er en højhuskælder, som bruger tyngdekraften til drastisk at reducere brugen af pumper til bevægelse af most og vin.

Temperaturreguleringen i forarbejdningsområderne opnås ved hjælp af den naturlige isolering fra klippe- og jordlagene, der omgiver de underjordiske etager. I dybet af bakken - 32 meter under jorden - ligger barrique- og flaskekældrene. Højteknologisk kontrol sikrer overvågning af hvert trin i vinfremstillingsprocessen, hvilket minimerer behovet for korrigerende handlinger.

I Baroni-ejendommen udføres en foreløbig vinificering af druerne på stedet. Vinen transporteres derefter til Pianetto, hvor den efterlades til lagring i tanke eller barriques, derefter aftappes og pakkes til sidst.
Markedsføring finder dog først sted, når den påkrævede lagringstid har gjort det muligt for vinen at nå sin fulde udtryksfulde modenhed, elegance og kompleksitet: rødvine lagres for eksempel i kælderen i så længe som seks eller syv år, før de kan sælges, et yderligere bevis på, at omsorg og mangel på hastværk er hemmelighederne bag en god vin.

BAGLIO DI PIANETTO, EN MILJØARV
Baglio di Pianetto producerer i overensstemmelse med den nuværende EU-lovgivning om miljømæssig bæredygtighed: økologisk landbrug af vores vinmarker og olivenlunde, installation af et tredje generations solenergisystem (256,6 Kwp) til produktion af vedvarende energi og reduktion af CO2-emissioner (184.488 kg pr. år) er alle sammen med optimeringen af vandressourcerne anvendt i landbruget komponenter i den grønne profil for en virksomhed, der søger at opnå ekspertise inden for vinfremstilling og respekt for miljøet.

Derfor markerede året 2013 et vendepunkt i virksomhedens historie. Overholdelse af den økologiske landbrugsprotokol, både inden for landbrug og vinifikation, har faktisk hævet alle dens kvalitetsparametre, en opgradering bekræftet af adskillige laboratorietests og smagninger. Dette gælder ikke kun for virksomhedens økologiske vine, men også for dens vinfamilie I Naturali: ufiltrerede vine uden tilsat sulfitter opnået fra indfødte gær, med al den friskhed og aromatiske intensitet, vi forventer af en siciliansk vin.

Omlægningen af hele landbrugsejendommen (ca. 160 ha) til økologisk landbrug blev afsluttet i 2016: Til dato er alle druer opdrættet inden for Baglio di Pianetto-ejendommen certificeret økologiske.Italiensk visit.

 

Besøg fra Italien.

- Stefano Pederiva

Ebberup (Garagen) - Onsdag den 29. maj, kl. 19:00 - 21:00 ca.
Odense (Vinkælderen) - Torsdag den 30. maj, kl 17:00 - 19:00 ca.

Pris pr. person kr. 250,00
Venligst bestil på SMS 22481051 - oplys antal og sted.
Bestilling, senest torsdag den 23. maj - gerne tidligere.

Program
Velkomst med et lille glas Prosecco.
Indlæg fra Stefano Pederiva med smagning af vine.

Vine:
Passarina CIAVOLICH
Region: Abruzzo
Drue: Pecorino 

Ficiligno DOC Sicilia
BAGLIO DI PIANETTO.
Druer:Insolia - Viognier

Rosada Dolianova
Sardinien
Drue: Cannonau.

Ciavolich, Montepulciano D’Abruzzo
Region: Abruzzo 
Drue: Montepulciano


Il Principe, Bolgheri Rosso DOC
Podere Roseto
Druer: Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc - Merlot


Amarone “Terra di San Zeno” 2016 Corteforte
Druer: 65% Corvina og Corvinone, 20% Rondinella, 10% Molinara samt 5% andre forskellige druer.


Servering af anretning og hygge med evt. spørgsmål.

Menu:

Vi serverert en lille anretning med italienske lækkerier - og naturligvis mit lækre foccacia og pesto:)

 


Roséfestival på Prinsevej 2, lørdag den 22. juni 2024

Årets Roséfestival på Prinsevej 2, Ebberup

Lørdag den 22. juni 2024, kl. 14.00 - 18:00

 

Prinsevej 2, Ebberup.

Tilmelding SMS eller telefon 22481051 (Skriv navn, antal og telefonnummer)

Pris pr. Person kr. 350,-

Program.

14:00.  Velkomst med et glas Procceco Rosé

 

14:30. Præsentation af de udvalgte Rose vine med tilhørende småretter.

16:30. Smagning afsluttes.

Mellem 16:30 og 18:00 er RoseBaren åbent og der kan købes glas eller flaske vin.

18:00 Tak for en hyggelig og smagsfuld eftermiddag🥂☀️ - og fortsat god sommer☀️


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk