Valpolicella Ripasso Superiore Bio 2018
Valpolicella Ripasso Superiore Bio 2018
Vingård: Corteforte
Druer: Corvina, Rondinella, Molinara
Alkohol 14%
Rubinrød farve. Ren duft, der antyder skovbund, sure kirsebær og blommer med krydrede noter af læder og peber. Krop er robust og kompleks.
På Corteforte producerer de ca. 9.000 flasker Ripasso om året. Her er der virkelig tid til at forfine varen.
Gæringen foregår i små beholdere af rustfrit stål og står på indtil alle sukkerarterne er blevet omdannet til alkohol med hyppig pumpning for at maksimere udtrækningen af farve og smag.
Corteforte’s Ripasso Superiore betegnes som kvalitetsvin med god gemme potentiale.
Corteforte Amarone Della Valpolicella (Verona/Garda)
Corteforte holder til i en gammel bygning fra det 15. århundrede og har tidligere tilhørt en fornem familie, men har siden 1990 været ejet af Carlo Maria Cerutti og han har siden 1993 lavet en række vine fra sine små 3 hektar vinmarker, hvor han dyrker de normale Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara druesorter.
Det typiske ved Amarone er processen til at producere vinen gennem den tørrede drue. Faktisk placeres druerne efter høsten i et termostyret lager på specielle stativer frem til januar. Først da er de druer, der har mistet en del af væsken, blødt presset og genmonteret på skindet, som giver den sødeste smag.
Corteforte er en af de ældste vinmarker i området og ligger omkring villaen dateret 1400 med 2 tårne, en slags juveler med gamle rammer og forniture.
De fleste af vinene er nu økologisk certificeret (biologisk) eller vil snart blive frigivet som sådan.
199,00 DKK
0 stk på lager