Kila Vin

..egen import fra små kvalitetsbevidste vingårde.

Klik på billedet for stor udgave

Cantine di Dolianova, Vermentino 2022

Cantine di Dolianova
Sardinien
100% Vermentino.

Farve: lys strågul, med lysegrønlige reflekser.
Bouquet: intens blomstret, frisk og frugtig.
Smag: intens og vedvarende, syrlig, med en delikat og karakteristisk bitterhed i afslutningen.

Efter en omhyggelig udvælgelse af de bedst egnede parceller gennemgår druerne en afstilkning efterfulgt af en blød presning. Den opnåede most klares ved kold statisk dekantering, og den rene fraktion podes med udvalgt gær.
Fermentering udføres ved temperaturer på 14-16°C i omkring fjorten dage. Efter gæring forbliver vinen i kontakt med sin ædle bærme i omkring 45 dage og tappes på flaske i foråret efter høsten for at bevare friskheden intakt.

Nydes til: Skaldyrsretter, grillet, samt fisk i god sauce.

Cantine di Dolianova fik sin begyndelse i 1949.

Dengang i et meget tilbagestående Sardinien, mødtes en gruppe vinbønder for at lave et kooperativ for at forsøge i fællesskab at bruge hinandens personlighed og skabe noget sammen, som kunne forbedre kvaliteten ved fælles indsats, hvilket gav styrke til enkeltpersoners engagement. .

Med 1.200 hektar egne vinmarker er Cantine di Dolianova den klart største vingård på Sardinien. De er i stand til at sælge over 4 millioner flasker hvert år og eksportere sine produkter til 5 kontinenter. .

Der er over 300 medlemmer som leverer druer til Cantine di Dolianova. .

De laver fremragende vine, der er blevet tildelt priser og anerkendelser over 100 gange i de sidste 10 år.

Om deres vine siger de selv " hver flaske er en hymne til Sardinien ". De dedikerer alt deres passion til de typiske vinstokke på Øén (især Cannonau, Monica, Nuragus, Moscato, Vermentino).

99,00 DKK
400 stk på lager

Yderligere information

Cantine di Dolianova fik sin begyndelse i 1949.
Dengang i et meget tilbagestående Sardinien, mødtes en gruppe vinbønder for at lave et kooperativ for at forsøge i fællesskab, at bruge hinandens personlighed og skabe noget sammen, som kunne forbedre kvaliteten ved fælles indsats, hvilket gav styrke til enkeltpersoners engagement.

Med 1.200 hektar egne vinmarker er Cantine di Dolianova den klart største vingård på Sardinien. De er i stand til at sælge over 4 millioner flasker hvert år og eksportere sine produkter til 5 kontinenter.

Der er over 300 medlemmer som leverer druer til Cantine di Dolianova.
De laver fremragende vine, der er blevet tildelt priser og anerkendelser over 100 gange i de sidste 10 år.
Om deres vine siger de selv " hver flaske er en hymne til Sardinien ". De dedikerer alt deres passion til de typiske vinstokke på Øén (især Cannonau, Monica, Nuragus, Moscato, Vermentino).