Rosada Dolianova
100% Cannonau.
Farve: Klar pink.
Bouquet: delikat og elegant med noter af kirsebær og jordbær.
Smag: på ganen er den fin, frugtig, men med en god struktur og vedholdenhed.
PRODUKTIONSOMRÅDE
Territorium omkring vingården, kendetegnet ved medium-tekstureret jord bestående af leret kalksten af miocæn oprindelse, medium kuperet beliggenhed og sub-tørt klima.
PRODUKTIONSTEKNOLOGI
Afstilkning, kold maceration i ca. 6 timer. Herefter klares den opnåede most ved kold statisk dekantering, og den rene fraktion podes med udvalgt gær. Fermenteringen udføres ved en temperatur på 14°C i omkring fjorten dage. Når gæringen er afsluttet, bliver vinen dekanteret og opbevaret ved lav temperatur for at bevare dens egenskaber af friskhed og duft intakt.
Nydes til: Tapas med saltet kød, risottoer og grillet hvidt kød.
99,00 DKK
500 stk på lager
Yderligere information
Cantine di Dolianova fik sin begyndelse i 1949. Dengang i et meget tilbagestående Sardinien, mødtes en gruppe vinbønder for at lave et kooperativ for at forsøge i fællesskab, at bruge hinandens personlighed og skabe noget sammen, som kunne forbedre kvaliteten ved fælles indsats, hvilket gav styrke til enkeltpersoners engagement. Med 1.200 hektar egne vinmarker er Cantine di Dolianova den klart største vingård på Sardinien. De er i stand til at sælge over 4 millioner flasker hvert år og eksportere sine produkter til 5 kontinenter. Der er over 300 medlemmer som leverer druer til Cantine di Dolianova. De laver fremragende vine, der er blevet tildelt priser og anerkendelser over 100 gange i de sidste 10 år. Om deres vine siger de selv " hver flaske er en hymne til Sardinien ". De dedikerer alt deres passion til de typiske vinstokke på Øén (især Cannonau, Monica, Nuragus, Moscato, Vermentino).