Sardinien, Blasio Cannonau Riserva 2016

145,00 kr.

Cantine di Dolianova
Sardinien
Druer: 90% Cannonau, 10% naturlige røde druer. .

Farve: rubinrød med granatreflekser efterhånden som ældningen skrider frem. Bouquet: intens og vedvarende, æterisk, vinøs, med balsamico-noter og antydninger af bær. Smag: fyldig, rund og saftig i smagen. Finishen er vedholdende og ren. .

Afstilkning, maceration i cirka 10 dage ved en temperatur på 28°C. Efter reoling gennemgår vinen malolaktisk gæring og overføres efterfølgende til mellemstore franske egetræsfade, hvor den lagres i mindst 6 måneder. Efter denne periode afsluttes modningen af Blasio i forglasset betontanke. .

KOMBINATIONER MED MAD Ideel til stegt rødt kød, vildt og velsmagende oste. .

-
+
Beskrivelse

Cantine di Dolianova

….fik sin begyndelse i 1949.

Dengang i et meget tilbagestående Sardinien, mødtes en gruppe vinbønder for at lave et kooperativ for at forsøge i fællesskab at bruge hinandens personlighed og skabe noget sammen, som kunne forbedre kvaliteten ved fælles indsats, hvilket gav styrke til enkeltpersoners engagement. .

Med 1.200 hektar egne vinmarker er Cantine di Dolianova den klart største vingård på Sardinien. De er i stand til at sælge over 4 millioner flasker hvert år og eksportere sine produkter til 5 kontinenter. .

Der er over 300 medlemmer som leverer druer til Cantine di Dolianova. .

De laver fremragende vine, der er blevet tildelt priser og anerkendelser over 100 gange i de sidste 10 år.

Om deres vine siger de selv ” hver flaske er en hymne til Sardinien “. De dedikerer alt deres passion til de typiske vinstokke på Øén (især Cannonau, Monica, Nuragus, Moscato, Vermentino).

 

Yderligere information

Druer

Cannonau